Opleiding tot piloot heteluchtballon

Brevet aftekenen en verlengen

Instructie ballonvaren en lessen ballonvaarten

Piloot Frans van Hooft is erkend om instructie te geven. Wij verzorgen jouw opleiding tot piloot op een hete luchtballon. Het is een geweldig gevoel om zelf de controle over een luchtballon te hebben. Wil je zelf met een ballon willen leren varen? Bij ons kun je  een praktijk opleiding volgen. Tijdens de opleiding ballonpiloot leer je alles wat je weten moet om een ballonvaart veilig uit te voeren. Een examen leg je af bij een van de landelijk bevoegde examinatoren. Daarna kan je de lucht in met je eigen luchtballon.

Voor een theoretische opleiding kunnen wij je doorverwijzen naar reguliere vliegscholen. Wij kunnen je op dat gebied waar nodig ondersteunen.  Door de persoonlijke aandacht en een uniek leerplan gaat het lessen snel en effectief. Een lesvaart duurt ongeveer een uur. Leren ballonvaren is vergelijkbaar met leren autorijden. Je gaat op examen als zowel jijzelf als de instructeur het gevoel hebben dat je in alle situaties de luchtballon varen. Wij hebben veel aandacht dat je alle (nood)procedures de baas bent.

Wij zijn bevoegd prof-checks af bij inmiddels gebrevetteerde piloten voor het behouden van hun CPL-licentie tot en met klasse C.

Door IVW/ILenT gemachtigde houder van een FI(FB) voor het aftekenen van een verlenging van de klassenbevoegdheid.

Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.