Ballonvaren in Frankrijk met ONS leden

Elke 2 jaar vind in Noord Frankrijk in de buurt van Metz een evenement plaats met hete luchtballonnen. Dit is een van de 2 grootste festivals ter wereld. Op het voormalig Amerikaans militair vliegveld Chambley-Bussieres stijgen dagelijks in de ochtend en avond ongeveer 4 tot 500 ballonnen op. In het onderstaande filmpje krijg je een indruk.

Dit jaar (2019) vind het evenement plaats van 26 jul tm 4 aug.

We zijn dan daar met een team aanwezig.

Wij willen leden van het ONS in de gelegenheid stellen om 3 dagen deel uit te maken van ons team en mee te varen in onze luchtballon.

Het programma ziet er als volgt uit.

Dag 1
17.00u Welkom en verzamelen bij het team
18u briefing
19u opstijgen van de ballonnen
21u naborrelen op het terrein

Dag 2
5.30u verzamelen bij het team
6u briefing
7u opstijgen van de ballonnen
9u ontbijten met het team op het terrein.

10 – 17u vrije besteding.

17.30u verzamelen bij het team
18u briefing
19u opstijgen van de ballonnen
21u naborrelen op het terrein

Dag 3
5.30u verzamelen bij het team
6u briefing
7u opstijgen van de ballonnen
9u ontbijten met het team op het terrein.
Afscheid van het team.

De volgende data/sessies zijn beschikbaar.

    • Sessie 1 Vr 26 jul tm zo 28 jul

VOL

    • Sessie 2 Zo 28 jul tm di 30 jul

VOL

    • Sessie 3 Wo 31 jul tm vr 2 aug

Beperkt beschikbaar

    • Sessie 4 Vr 2 aug tm zo 4 aug

Beperkt beschikbaar

Per sessie max 3 leden met partner. Vol=Vol

Verblijf.
Er is een beperkte mogelijkheid om met tent, caravan of camper op de pilotencamping op het terrein te verblijven. De faciliteiten zijn daar basic. Het is n tijdelijke camping met containers met toiletten en douches. Uitslapen is hier niet aan de orde. Elke ochtend passeren hier de auto’s die naar het terrein rijden en de hele camping gaat ballonvaren. Vergelijk de faciliteiten met de paaspop camping.

In de buurt zijn nauwelijks campings, huisjes of hotels. Ook al omdat er nog 500 teams in de buurt logeren. Het gebied bestaat vooral uit dorpjes met 500 tot 1000 inwoners. Metz is de dichtstbijzijnde (30 km) grote stad met hotels.

Gebied.
Het gebied is vooral bezocht om de historische plekken uit de eerste wereldoorlog. Bij vrijwel bij elke markante boom in het gebied is n monumentje uit de 1e wereld oorlog. Op korte afstand een Amerikaans en Duits oorlogkerkhof. Monument op de bute de Mont Sec. Verdun is goed te bezoeken of te combineren vanaf hier. Voor vissers schijnt het Lac de Madine helemaal geweldig te zijn.

Het ballonvaren.
Elke ochtend en avond hebben we tenminste 3 plekken beschikbaar voor de aangemelde leden. Per sessie zijn er max 3 leden met partner onderdeel van ons team. Alhoewel ballonvaren afhankelijk is van het weer heb je met 4 kansen in 3 dagen n redelijke kans dat je mee kan en dat er n 2e plek beschikbaar is.

De kosten
Tja dan komt altijd weer de adder onder het gras. Wat gaat me dat kosten. Het is vanuit de organisatie verboden om tegen betaling passagiers te vervoeren. Het ballonvaren zelf is dus gratis. Je heb dus alleen de reis en verblijfkosten.

Vul vrijblijvend het hier onderstaande formulier in en vermeld bij bijzonderheden voor welke sessie je wil inschrijven of welke informatie je mist.

Contact Details

Van Hooft Schijndel
hodn VIPballon

Contact Formulier

Laat hier je gegevens achter en wij nemen binnen 24uur contact met je op.

  • 3 + 92 =