Over VIP Ballonvaarten Schijndel

Het verhaal van VIPballon

De basis voor VIPballon is gelegd in de vroege jeugd van Frans van Hooft. De vader van Frans volgde als er een ballon over kwam deze net zo lang tot deze ging landen.

Uit een grijs verleden weet Frans zich nog te herinneren dat de familie een ballon opstijging bezocht met gasballonnen in Eindhoven. Dit moet begin jaren 70 zijn geweest.

Toen Frans samen met zijn prille echtgenote aan het ontbijt zat deed hij wat zijn vader hem leerde. In de auto springen en de ballon volgen tot de landing. Hettie de vrouw van Frans gaf hem een ballonvaart kado. En in 1986 maakte Frans de eerste ballonvaart als passagier.

Natuurlijk blijven hangen bij het ballonteam om te assisteren bij het volgen van de ballon.

Het bloed kruipt waar het niet gaan kan en in 2001 sleept hij zijn ballonbrevet binnen.

In 2009 is de eerste eigen ballon door VIPballon aangeschaft. Met als sponsor Mado zonwering.

In 2011 is een tweede ballon aangeschaft. Phantom of the Opera. Deze is met name geschikt voor ballonvaarten met 2 of 3 passagiers. Deze ballon is in 2018 vervangen door een nieuwe de PH-MIA.

Anno 2018 heeft Frans 900 ballonvaarten gemaakt in binnen en buitenland. De hobby is werk geworden. Maar de passie van de hobby is gebleven. Dit is ook de reden dat VIPballon vooral vaart met kleine ballonnen met maximaal 6 passagiers